Egészség és biztonság egy kamionban: szűrőkamion a családi napon

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági családi napja idén új dimenziót kap. A Biztonság hete záróeseményének is helyet biztosít most már, amelynek keretében rengeteg ingyenes program valósul meg idén, mint a szűrőkamion is.

Az eseményen résztvevők ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, amelyek nem csak a közlekedésbiztonság szempontjából fontosak, hanem az egészségmegőrzés terén is. Az esemény Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának részét képezi, amely a társadalom egészségtudatos formálását tűzte ki célul.

Az egészségvédelem és a közlekedésbiztonság összekapcsolása kulcsfontosságú lépés a fenntartható és kiegyensúlyozott életmód felé. A szűrőprogram a gyermekekre, fiatalokra és családokra helyezi a fókuszt a „Fókuszban a megelőzés, Gyermekek – Fiatalok – Családok Évének” keretében. A program célja, hogy az egészségmegőrzésre és a betegségek korai felismerésére is felhívja a figyelmet.

Az esemény magja pedig egy egészségügyi szűrőkamion, amely Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központjaként szolgál. Ebben a kamionban modern és fejlett vizsgálati eszközökkel felszerelt laboratórium található, amely 40 féle vizsgálatot végez el azonnali kiértékeléssel. A mobil tüdőszűrő állomás segítségével a tüdőegészséget ellenőrizhetjük, a laborvizsgálatokkal a vérképet és az alapvető élettani paramétereket mérhetjük fel. Az ultrahang vizsgálatok lehetővé teszik a szervek részletes megtekintését, míg a melanóma szűrés és az érszűkület vizsgálat segíthet a bőr- és érproblémák korai felismerésében. A mozgásszervi vizsgálatok pedig a testtartás és a mozgékonyság problémáira hívják fel a figyelmet.

A részvétel egyszerű és gördülékeny. Nem szükséges előzetesen regisztrálni a vizsgálatokra, ugyanis a kitelepülésnél található egy úgynevezett beléptetőpult. Itt a felnőttek és a gyermekek is jelentkezhetnek a szűrésekre, majd ezt követően engedik be őket a vizsgálatokra. Fontos tudni, hogy a szűrőkamion egy nap alatt maximum 96 főt tud megszűrni, így érdemes időben érkezni. Az alapvetően 9 és 16 óra között zajló vizsgálatok lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy az ő számukra legmegfelelőbb időpontot válasszák.

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági családi nap és az egészségvédelmi szűrőprogram együtt mutatják be, hogy az egészség és a biztonság szorosan összekapcsolódnak, és mindkettőnek fontos szerepe van a teljes életminőség javításában.

Indulás előtt

Regisztrálj!

Regisztráljatok az ingyenes családi nappal és a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkért (parkolási lehetőségek, esetleges programváltozás stb.)!

 

Helyszín:

drivingCamp Hungary Zsámbék, Drivingcamp út 1.

 

Szervező:

NiT Hungary – Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete

1108 Budapest, Újhegyi út 3/a.

Tel.: +36 (30) 547 83 60

E-mail: info @ 5tengelyen.hu